De twee gezichten van The Legendary Shag Shakers

4W3A6298k

Rockabilly, blues, psychobilly, swamp rock, country trash… plak er maar een sticker op. Southern gothic voor mijn part. Voornaamste kenmerk: het rockt en het stoomt en het knalt en het swingt als de neten. Legendary Shack Shakers uit Kentucky USA maken al meer dan 20 jaar de internationale podia onveilig, werkten o.a. samen met Hank Williams III en Jello Biafra van Dead Kennedys en mogen Robert Plant tot hun grootste fans rekenen. Aanvoerder J.D. Wilkes gedraagt zich, als hij geen harmonica of banjo in zijn hand heeft, als een onstuimige frontman die het midden houdt tussen Jerry Lee Lewis en Iggy Pop. Publieksvriendelijk en goed geluimd met een lichte neiging tot destructie. Nadat de band in Heerlen de zaal op zijn kop zette als een stelletje hillbillies on speed speelt ze als toetje een ingetogen unplugged set in het Nieuwe Nor café. Met Wilkes achter de piano, contrabassist Fuller Condon als een volleerd cellist met strijkstok en trommelaar Preston Corn met brushes achter een eenzame snaredrum, tonen de Shack Shakers ineens een heel ander gezicht. Gitarist Rod Hamdallah kijkt met een speciaalbiertje in de hand toe. Genietend tussen de fans, die getuige zijn van een memorabele avond. Legendary indeed. Foto’s: René Bradwolff

Legendary Shack Shakers speelden 28 april jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

4W3A5956k

4W3A6424k

4W3A6245k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s