Live 2021

“Aan het einde van een normaal jaar zou ik me op dit moment buigen over mijn eindejaarslijstjes. Een favoriete bezigheid voor menige muzieknerd. Wat waren de albums en concerten die mij het afgelopen jaar de meeste vreugde schonken of de grootste indruk maakten? Hoe anders is het nu?”

Zie daar de inleiding van vorig jaar onder hetzelfde kopje. Eerlijk is eerlijk, ik had nooit gedacht dat het in 2021 hergebruikt kon worden. Oké, zo bar en boos als een jaar geleden was het gelukkig niet. Ik zou zelfs in staat zijn om hier een ouderwetse ‘live top tien’ te presenteren maar dat zouden dan waarschijnlijk ook álle concerten zijn die ik bezocht. Dus, beter van niet.

Zoals gezegd, er was gelukkig weer iets meer mogelijk dit jaar. Zo mocht ik andermaal het onverwoestbare Bunkerpop presenteren (de 38ste editie alweer!) in Landgraaf, kijk ik terug op een fantastisch London Calling weekend in het Amsterdamse Paradiso, beleefden we tijdens Popronde Heerlen de eerste shows in de dampende old school underground-kelder van Jongerenlocatie Output, was er twee dagen Zomer Maan Fest bij het Heerlense Maankwartier, bood ook Cultura Nova weer het nodige muzikale vertier en deden poppodia en programmeurs hun best om er nog iets van te maken binnen de opgelegde regels.

En dan blijkt er zowaar nog een top vijf in te zitten. Vijf topshows die op mij de grootste indruk maakten en/of voor het meeste vertier zorgden. Met een winnaar die er op alle fronten torenhoog bovenuit stak. Qua show, sound, volume, locatie, sfeer, spanning, show en intensiteit.

En dan… op naar 2022. De grote festivals hebben de line-ups al rond maar als ik eerlijk ben durf ik vooralsnog nergens op te hopen. We zullen het gaan zien… Of niet. Fingers crossed!

Fijne kerstdagen allemaal!

Amenra – Openluchttheater De Goffert, Nijmegen (2 juli 2021)

1. Amenra – Openluchttheater De Goffert, Nijmegen
2. Talk Show – Paradiso Amsterdam
3. Flying Horseman – Cultura Nova, Heerlen
4. Gary Lucas & Peter Willems – Parkstad Limburg Theater, Heerlen
5. Cloudsurfers – Output, Heerlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s