Gruppo Sportivo – Nieuwe Nor, Heerlen (23-9-2011)

Gruppo Sportivo in 2011? Ja hoor, en daar is niets mis mee. Sterker nog, de grijsaard naast me vertelde me dat ie ze voor het laatst zag op zijn negentiende, om daaraan toe te voegen dat ze nu véél beter waren.

Gruppo

En dat mag ook wel met zoveel ervaring op het podium. Naast de amusante frontman Hans Vandenburg zaten nl. ook drummer Max Mollinger en toetsenist Peter Calicher al in de oerbezetting van 1976, terwijl de zangeressen Lies Schilp en Inge Bonthont als de Bombita’s al vanaf 1980 van de partij zijn en het van 1983 tot 1993 ook nog deden met Herman Brood & His Wild Romance. De oude garde is aangevuld met Joris ‘Ha Die Pa’ Lutz op bas en heeft er ook na vele decennia on the road nog duidelijk veel plezier in. De wisselwerking tussen beide dames en de ontspannen en geestige anti-held Vandenburg is optimaal terwijl de rest van de band de zaak strak en gedreven op de rails houdt. Uiteraard komen alle oude hits voorbij maar ook het recentere materiaal valt in goede aarde in de goed gevulde zaal. Kortom, Gruppo Sportivo staat anno 2011 nog altijd garant voor een avond topamusement vol puike pop, rock & roll en Nederwave. Humorvol, pretentieloos en vol zelfspot maar ook muzikaal hoogstaand. Veel lachende gezichten dus in de Nieuwe Nor alsmede een blij stukje Zappa (‘Take Your Clothes Of When You Dance’) en een lekkere discomedley in hun grootste hit, ‘Disco Really Made It’, en dat allemaal onder het motto “Doe eens normaal man”. Gruppo Sportivo kan in deze vorm nog jaren vooruit.