Jaarlijst – Live 2011

Of ze kwamen niet of ze boeiden me niet of ik liep ze mis. De frisse jonge bandjes die mij de laatste jaren zo verblijdden. Op het door een orkaan gevelde Pukkelpop had ik ze wellicht kunnen zien maar verder waren het de veteranen die dit jaar wat mij betreft grotendeels de dienst uitmaakten.

Voor de mensen die al fronsend tevergeefs zoeken naar Kasabian en The Horrors kan ik vertellen dat ik beide bands door diverse oorzaken tot twee keer toe heb moeten skippen maar dat de tickets voor hun 2012 gigs al gereed liggen. Onderstaand mijn concertjaar in tien absolute hoogtepunten. Inclusief doorklik naar het onlangs teruggevonden (doch gehavende, waarvoor excuses) Head Music live-archief. En voor het eerst en bij grote uitzondering een gedeelde nummer 10. Omdat ik eenvoudigweg niet kón en niet wílde kiezen tussen de grootsten der Belgen.

1. Roger Waters – Gelredome, Arnhem

2. The Specials – E-Werk, Keulen

3. Rush – Ahoy, Rotterdam

4. Patti Smith – Sinner’s Day, Hasselt

5. Cage The Elephant – Pinkpop, Landgraaf

6. Chameleons Vox – Nieuwe Nor, Heerlen

7. The Grande Mothers Re:Invented – De Bosuil, Weert

8. Middleman – Nieuwe Nor, Heerlen

9. The Beat – Fenix, Sittard

10. Triggerfinger – Limburgzaal, Heerlen / Mintzkov – Brookpop, Hoensbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s