Live 2012

Heerser!

“The set raced by in a blur of brilliance and the finale was as perfect as it could possibly be. The quality of the material was consistently excellent.” – eFestivals

“Dat The Stone Roses met vier op een rij het publiek groeten, gebeurt echt niet na elk concert. Dat Ian Brown en Reni arm om schouder de stage afwandelen is nog veel minder vaak het geval.” – IndieStyle

“Een reunie van mythische proporties.” – Enola

Het concertjaar 2012 was indrukwekkend. Het was voor mij vooral de gevestigde orde die de jeugd het nakijken gaf. Iets met vakmanschap en meesterschap of zo. En uiteraard kudos voor Poppodium Nieuwe Nor, dat dit jaar haar nek uit stak en, dankzij een zeer spannende en verrassende programmering, niet alleen mijn top 10 domineert maar ook een terechte nominatie voor IJzeren Podiumdier 2012 in de wacht sleepte. Edoch er kan er maar één de grootste, de beste, ontroerendste, swingendste en indrukwekkendste zijn. 2012 Was wat mij betreft dan ook het jaar van de Third Coming. Massive!

1. The Stone Roses (Pukkelpop, Kiewit) 
2. Kasabian (HMH, Amsterdam) 
3. Suede (Lokerse Feesten, Lokeren)
4. Tuxedomoon (Nieuwe Nor, Heerlen
5. Graham Coxon (Luxor, Keulen) 
6. Crippled Black Phoenix (Nieuwe Nor, Heerlen)
7. The Horrors (Pukkelpop, Kiewit)
8. Adam Ant (ECI, Roermond)
9. The Grandmothers Of Invention (Limburgzaal, Heerlen)
10. Atari Teenage Riot (Nieuwe Nor, Heerlen)

Net niet (een top 10 is nu eenmaal een top 10) maar absoluut jaarlijstwaardig: Sharon Jones & The Dap Kings (Pinkpop, Landgraaf), Rats On Rafts (Fenix, Sittard), Maxïmo Park (Live Music Hall, Keulen), The Cure (Pinkpop, Landgraaf), Judas Priest (Rodahal, Kerkrade).

Het volledige Head Music live-overzicht vind je hier.