Live 2013

Hoera het is weer lijstjestijd! Te beginnen met de beste concerten van het afgelopen jaar volgens ondergetekende. Nutteloos en subjectief maar altijd weer leuk om terug te blikken. Zeker in zo’n geweldig concertjaar als 2013. Net als vorig jaar scoorden de oude rotten het hoogst. Laat de jeugd het nog steeds afweten of ligt het toch aan mijzelf? Onderstaand mijn 10 favoriete concerten, met een (zelfs voor mij) verrassende winnaar.

1. Banned From Utopia (Jakobshof, Aachen)
2. Arctic Monkeys (MEH, Düsseldorf)
3. Suede (Paradiso, Amsterdam)
4. Johnny Marr (Pukkelpop, Kiewit)
5. Blur (Rock Werchter)
6. The Magic Band (Nieuwe Nor, Heerlen)
7. Claw Boys Claw (Bruis, Maastricht)
8. Fish (Effenaar, Eindhoven)
9. De Deeldeliers (Nieuwe Nor, Heerlen)
10. Jagwar Ma (Pukkelpop, Hasselt)

BannedEen tribute band op de eerste plaats? Niet echt. Banned From Utopia is namelijk the real deal en maakte onlangs in Aken, met zes Frank Zappa alumni in de gelederen, het onmogelijke waar: “Midden in een sublieme uitvoering van de jazz-fusion gigant ‘Big Swifty’ verzucht mijn buurman dat dit in twintig jaar voor het eerst is dat de grote meester nauwelijks nog wordt gemist.” Twintig jaar na dato was het weer even als vanouds. Inclusief the Big Note. Fenomenaal, indrukwekkend, memorabel!

Op een haar na buiten de top 10 maar veel te goed om niet te vermelden: Metz (Muziekodroom, Hasselt), Project Object (Effenaar, Eindhoven), Slayer (Rodahal, Kerkrade), Miles Kane (Pinkpop, Landgraaf) en Chameleons Vox (Nieuwe Nor, Heerlen).

One thought on “Live 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s