The Sedan Vault

Kennen we Customs nog? Haar eerste album ‘Enter The Characters’ staat hier in de kast. Aardig album, puike singles. ‘Justine’ met name. Tijdens het verschijnen van album nummer twee leek de band haar kruit al te hebben verschoten en toen ons popquizteam onlangs tickets won voor een optreden van de band wist ik niet eens meer dat ze nog bestond. En dus stond ik ineens in de Nieuwe Nor te kijken en luisteren naar een vergeten band. Het klonk strak en professioneel en hier en daar kwam er een leuke single voorbij maar spannend was het allemaal niet. Braaf, weinig origineel… het kabbelde voort. Was het dan een verloren avond? Zeker niet. Want in het voorprogramma speelde The Sedan Vault. Eveneens uit België maar daarmee houdt ook elke vergelijking op. The Sedan Vault luistert in haar vrije tijd namelijk niet naar Editors maar naar Depeche Mode, The Cramps en The Mars Volta. Althans, uitgaande van hetgeen ze zelf op de planken brengt. Indie, electro, noise en vette rock. Vurig en in your face. Kan ook niet anders bij een band die de kneepjes van het vak leerde in de hardcorescene van Leuven. Wat mij betreft mag The Sedan Vault nog eens deze kant opkomen maar dan als headliner.

Customs en The Sedan Vault speelden op 25 april in Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s