Live 2014

Terwijl de rotjes en strijkers al door de straten knallen is het tijd om terug te kijken naar het muzikale vuurwerk van 2014. De jaarlijstjes dus. Te beginnen met de tien concerten die de afgelopen twaalf maanden de meeste indruk op me maakten…


Het komt niet vaak voor dat je een concert ziet dat in alle opzichten perfect is. Laat staan dat je in één jaar twéé van die supershows mag bijwonen. Wat dat betreft was 2014 een absoluut topjaar. Twee spin-offs van twee van mijn favoriete bands aller tijden, gewoon in de eigen provincie. Omdat Banned From Utopia vorig jaar al met de eer ging strijken maar vooral omdat The Crimson ProjeKCt net iets unieker was, gaat het eremetaal dit jaar naar de laatste.

1. The Crimson ProjeKCt – Limburgzaal, Heerlen
2. Banned From Utopia – De Bosuil, Weert
3. Amenra – Nieuwe Nor, Heerlen
4. Robert Plant – Pinkpop, Landgaaf
5. Johnny Marr – Luxor, Keulen
6. Gruppo Di Pawlowski – Nieuwe Nor, Heerlen
7. Toy – Studio 672, Keulen
8. Red Fang – Pukkelpop, Hasselt
9. Temples – Pukkelpop, Hasselt
10. Crippled Black Phoenix – Nieuwe Nor, Heerlen

Net buiten de boot maar te goed om onvermeld te blijven, al was het maar als grootste verrassing van het jaar: het optreden van Kovacs tijdens JazzOut in de Limburgzaal, Heerlen. En nu snel verder met het sleutelen aan mijn albumlijst want ook qua releases was 2014 een topjaar. Wordt dus vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s