Albums 2014

IMG_0734Nog even en 2014 is definitief voorbij dus is het ook tijd voor de muzikale afsluiting. Onderstaand mijn persoonlijke top 10 van beste albums uit het afgelopen jaar. Een zware opgave deze keer want er kwam heel veel moois voorbij in platenland.

Het is dan ook met pijn in het hart dat ik de uitstekende albums van Royal Blood, Sharon Jones en Irmler & Liebezeit heb moeten skippen om tot onderstaande lijst te komen. Een lijst die wordt aangevoerd door een plaat die ik al bij de release als winnaar inschatte en die met de tijd enkel bleek te groeien. En wie ben ik om de kenners van Rough Trade tegen te spreken?

“Full of psych drenched guitars, the odd burst of the 60′s sounding organ, energetic drums and a collection of bass lines that most bands would kill for. Bursting with ideas, each track marries a stunning chorus with singer James Bagshaw’s velveteen vocal, a slew of harmonies and kaleidoscopic melodies […] Album of the Year.” (roughtrade.com)

Rest mij om iedereen een voorspoedig, gelukkig en gezond 2015 toe te wensen en dat we ook in het nieuwe jaar weer vaak en veel over muziek kunnen ouwehoeren, discussiëren en mekkeren maar er vooral van mogen genieten.

Cheers mates!

Temples-Sun-Structures-artwork-cover-400x400

ALBUMS 2014
1. Temples – Sun Structures
2. Robert Plant – Lullaby And The Ceaseless Roar
3. Damon Albarn – Everyday Robots
4. Syd Arthur – Sound Mirror
5. The Coral – The Curse Of Love
6. Crippled Black Phoenix – White Light Generator
7. Blues Pills – Blues Pills
8. Bigelf – Into The Maelstrom
9. The Amazing Snakeheads – Amphetamine Ballads
10. Ex Hex – Rips

lcdsoundsystem-box_grande

SPECIAL RELEASES 2014
1. LCD Soundsystem – The Long Goodbye
2. Captain Beefheart – Sun Zoom Spark: 1970 to 1972
3. Queen – Live At The Rainbow ’74

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s