Jaarlijst: Live 2015

ny-times-2014

Lijstjeshaters gelieve snel weg te klikken want het is weer zover. Lijstjestijd. De beste dit en de beste dat van het jaar. Vooral populair in muziekkringen. En ik mag daar graag mijn steentje aan bijdragen.
Te beginnen met mijn concertjaarlijst. De tien beste concerten van 2015 op een rij (inclusief review na de klik). Met een winnaar die je al drie maanden zag aankomen. “Perfect. Geniaal zelfs. Maar dat hadden we eerlijk gezegd allemaal wel verwacht want voor minder komt de scharlaken koning zijn hof niet uit.” King Crimson kwam schijnbaar uit het niets en overtrof alles dat ik de afgelopen jaren zag en hoorde.
Verder was het dringen voor plek twee omdat zowel Macca, Stick Men als Viet Cong daar alle drie aanspraak op maakten. Het bewijs dat 2015 voor ondergetekende een uitstekend concertjaar was. Op naar het volgende!

1. King Crimson – Vredenburg, Utrecht
2. Paul McCartney – Ziggo Dome, Amsterdam
3. Stick Men – Spirit Of 66, Verviers
4. Viet Cong – Blue Shell, Keulen
5. Banned From Utopia – Effenaar, Eindhoven
6. Ride – Pukkelpop, Hasselt
7. Monomyth – Oefenbunker, Landgraaf
8. Off! – Best Kept Secret, Hilvarenbeek
9. Fish – Bospop, Weert
10. Snarky Puppy – Limburgzaal, Heerlen

2 thoughts on “Jaarlijst: Live 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s