Jaarlijst: Albums 2015

Viet_Cong_self_titled_album_cover

Het was weer een rijk muziekjaar. De langverwachte en verrassend goed geslaagde comeback van Blur, leden van The Coral en The Zutons die ineens de handen ineensloegen als The Serpent Power en zowaar een Nederlandse act die geregeld door de Head Music HQ schalde. En uiteraard het duistere debuut van het Canadese post-punk kwartet Viet Cong. “Full-on brilliant all the way through.” (The Quietus) “Frenzied, sharp-turn transitions make this band feel so vital, so alive and so different.” (Exclaim) “Unbridled passion, creativity, and possibilities.” (Pitchfork) “Anguish never sounded so satisfying.” (The Guardian) “Overweldigend, grillig, eigengereid.” (Kicking The Habit) “Ga er maar even goed voor zitten.” (Oor) “Het is deze kerels menens.” (de Morgen) “Album van het jaar!” (Head Music)

1. Viet Cong – Viet Cong
2. Blur – The Magic Whip
3. Serpent Power – Serpent Power
4. Thee Oh Sees – Mutilator Defeated At Last
5. Föllakzoid – III
6. TaxiWars – TaxiWars
7. Zun Zun Egui – Shackles Gift
8. Kovacs – Shades Of Black
9. Richard Hawley – Hollow Meadows
10. Gaz Coombes – Matador

One thought on “Jaarlijst: Albums 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s