Suede

Suede-29_01_2016_Paradiso_ (1)

“Suede steeg op in Paradiso. De terugkeer van de Londense rockband wordt steeds glorieuzer.”

Door omstandigheden heb ik nog geen tijd gehad om iets te schrijven over het weergaloze concert dat Suede afgelopen vrijdag gaf in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. Net zomin als ik iets heb geschreven over het bijzondere album ‘Night Thoughts’ en de bijbehorende film. En eerlijk gezegd had ik ook geen idee waar te beginnen. Want ben ik als groot fan wel in staat om de sublieme show van deze uit de as herrezen Britpoppioniers in woorden te vatten zonder te struikelen over eindeloze superlatieven, die vervolgens toch niet serieus zouden worden genomen wegens fanboy met een al te roze gekleurde bril? Misschien moet ik het daarom deze keer maar eens aan een objectieve professional over laten. Kom er maar in Menno Pot…

Suede speelde op vrijdag 29 januari in Paradiso, Amsterdam. Foto’s: Luuk Denekamp.

Setlist: When You Are Young, Outsiders, No Tomorrow, Pale Snow, I Don’t Know How to Reach You, What I’m Trying to Tell You, Tightrope, Learning to Be, Like Kids, I Can’t Give Her What She Wants, When You Were Young, The Fur and the Feathers / She, Trash, Animal Nitrate, Killing of a Flashboy, We Are the Pigs, Heroine, Sabotage, Oceans, So Young, Metal Mickey, Beautiful Ones, New Generation.

tn_DSC_4644_9630

One thought on “Suede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s