Lucas Hamming

0-4W3A0250k

Lucas Hamming is inmiddels een vertrouwd gezicht in Heerlen. Afgelopen vrijdag speelde hij er zijn derde show in drie maanden. Deze keer in een goed gevulde Nieuwe Nor en voor het eerst met een volledige set. Foto’s: René Bradwolff

Zoals verwacht bij een voormalig 3FM Serious Talent is de Nieuwe Nor grotendeels gevuld met tienermeisjes. Dat zal vooral gebaseerd zijn op het uiterlijk van de charmante Amsterdammer want muzikaal gezien klinken Hamming en zijn uitstekende band niet zoals je op basis van hun status zou verwachten. Hamming rockt er namelijk ouderwets op los en flirt met zowel The Rolling Stones en The Kinks als The Beatles. Verpakt in ambachtelijke rocksongs met kop, staart en geregeld een heerlijke vette groove of jankende bluesy gitaarsolo. De vergelijking met The Sheer dringt zich af en toe op maar Hamming heeft genoeg eigen smoel om op eigen kracht overeind te blijven, bijvoorbeeld door te flirten met stoner- en psychrock. De muziek herbergt bovendien een aangename dosis onrust en Hamming heeft zich ontwikkeld tot een sympathieke frontman die zichtbaar geniet en volop aandacht heeft voor het publiek. Het is niet groots of overdonderend maar bijzonder aangenaam en spannend genoeg om over de volle lengte te blijven boeien. En opvallend volwassen. Hamming heeft het naar zijn zin in Heerlen en getuige de reactie van het publiek is dat wederzijds. De mededeling dat hij en zijn band over vijf maanden te zien zijn op Parkcity Live valt dan ook in goede aarde.

Lucas Hamming speelde op vrijdag 12 februari in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

1-4W3A0504k

3-4W3A0212k

2-4W3A0289k

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s