Jett Rebel, heerser in ‘super heerlen’

4W3A5598k

Jett Rebel is een graag geziene gast in Parkstad Popstad. Hij speelde er sinds november 2014 al vier spraakmakende shows. Vier in Heerlen, één in Landgraaf. Zijn optreden in de Nieuwe Nor werd uitgeroepen tot Parkstad Popstad Concert van het Jaar. Afgelopen vrijdag keerde hij terug in het kader van zijn volledig uitverkochte The Best Night Of Your Life tour en veroverde de voormalige Mijnstreek voor de vijfde keer. En weer was het raak. Foto’s: Rene Bradwolff

“We komen hier zo vaak, we voelen ons hier helemaal thuis”. Aldus Jett Rebel tijdens zijn vierde doorkomst in “heerlijk Heerlen, super Heerlen”. En het gevoel in de Limburgzaal is duidelijk wederzijds. Bij navraag blijken de meeste van de 1350 aanwezigen hem al eerder te hebben gezien. Maar eigenlijk heeft het multitalent geen vleierij nodig om het publiek voor zich te winnen. Zijn performance spreekt voor zich.

4W3A6052k

Jett Rebel, die eigenlijk Jelte Tuinstra heet, toont zich in Heerlen andermaal een muzikaal wonderkind in een speeltuin vol instrumenten. Ongeremd, overenthousiast, schijnbaar onvermoeibaar. En stronteigenwijs. Maar ondertussen niet één valse noot raken en een pak feilloze songs achteloos uit zijn mouw schuddend. Niet gebonden aan enig genre weten hij en zijn hechte zeskoppige begeleidingsband, waarvan hij de leden geregeld de spotlights gunt, raad met zowel rock, soul, blues, pop als onversneden rock ’n roll. Ondertussen is Rebel zelf niet bang om te soleren, jammen en improviseren, heeft hij de allergrootste lol en doet hij gewoon wat ie wil.

Beatles-liedjes spelen bijvoorbeeld. Niet één of twee, zoals eerder deze tour, maar zes. Gewoon omdat het kan. Achter elkaar en in zijn geheel. Here There And Everywere, She Said, I Want To Tel You, I Saw Her Standing There, Money (That’s What I Want’) en een intens meeslepende versie van I Want You (She’s So Heavy). De jonge schreeuwmeisjes op de voorste rijen kijken verbaasd toe, de doorgewinterde rockers achteraan gaan uit hun dak. Jett Rebel bedient beide doelgroepen net zo makkelijk zonder één moment aan geloofwaardigheid in te boeten. Na een half uur Beatles volgen met Tutti Frutti en Lucille twee Little Richard-songs, waarna er nog een uur aan ijzersterk eigen werk wordt geserveerd. Waaronder de langverwachte hits Louise en Tonight, maar die heeft hij eigenlijk helemaal niet meer nodig. En zo komt iedereen aan zijn trekken tijdens de drie uur durende en dampende show.

4W3A5849k

Jett Rebel is 25 jaar jong en nu al een hele grote meneer. Het ene moment ontpopt hij zich als Nederlandse Prince, dan weer als een polder-Paul mcCartney. Maar uiteindelijk is en blijft hij gewoon Jelte uit Den Haag. Neerlands grootse rock & roller sinds Herman Brood. Denk je dat ik doordraaf? Dan was je vrijdag niet in de Limburgzaal.

Jett Rebel speelde op 18 maart in het kader van The Best Night Of Your Life Tour in de Limburgzaal in Heerlen.

4W3A5811k

4W3A5791k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s