DeWolff

04W3A9722k

Na Lucas Hamming en Jett Rebel kwam alweer een graag geziene gast terug naar Parkstad Popstad. In het geval van DeWolff is dat niet vreemd, aangezien de bandleden geboren zijn in Heerlen en Brunssum. Doorgebroken vanuit Geleen maar tegenwoordig residerend in Utrecht. Met heel het land aan haar voeten, vijf studio-albums op zak en tien jaar aan tourervaring, keerde de band afgelopen donderdag terug naar de Nieuwe Nor voor een stijf uitverkochte show. Foto’s: René Bradwolff

Hoewel DeWolff voornamelijk uit hetzelfde vaatje tapt als tijdens haar eerste doortocht in de Nieuwe Nor, klinkt ze aanzienlijk veelzijdiger maar ook een stuk minder onstuimig dan destijds. Volwassen heet dat dan. En dat is in de wereld van de rock & roll niet altijd positief. Bij DeWolff is het een dubbeltje op zijn kant dat gedurende de show beide kanten op dreigt te vallen.

5W3A0136k

De durf om gas terug te nemen en meer song- dan jamgericht te werken is prijzenswaardig maar resulteert ook in een beduidend minder vurige show dan we van het trio tot dusver gewend zijn. Op momenten pakt het opvallend goed uit maar met name in de midtempo stukken, waarin haar vertrouwde psychedelische bluesrockgeluid wordt ingeruild voor wat meer relaxte southernrock-klanken, ligt de verveling soms op de loer. Op een of andere manier ontbreekt dan de schwung. Omdat juist op die momenten een basgitaar ontbreekt om het zaakje voort te stuwen? Omdat een aantal nummers eenvoudigweg niet sterk genoeg is? Omdat sommige van die nummers net iets te lang worden gerekt? Wie zal het zeggen…

Op de momenten dat DeWolff op stoom geraakt weet het de zaal enigszins in beweging te krijgen maar de echte euforie blijft deze keer uit. Totdat tegen het einde van de reguliere set ineens weer vol gas wordt gegeven tijdens Love Dimension van hun nieuwe album Roux-Ga-Roux. Plotsklaps valt het dubbeltje definitief naar de juiste kant. DeWoff in optima forma zoals het publiek haar, getuige de respons uit de zaal, het liefst hoort en ziet. Iets dat tijdens de toegift nog eens wordt onderstreept. Gedurende Gold and Seaweed (een ‘oudje’ uit 2007) gaat iedereen tot het uiterste of, in het geval van drummer Luka, nog een stapje verder.

4W3A9686k

DeWolff is een uitstekende rockband die tegenwoordig meer dan ooit op zoek lijkt naar haar eigen geluid maar uiteindelijk en vooralsnog het best lijkt te gedijen in haar oude vertrouwde muzikale omgeving. Daar keert de groove terug, dan wordt er gezweet op het podium en gedanst en gejuicht in de zaal. Waarna zelfs na een wisselvallig optreden de grootste kniesoor tevreden huiswaarts kan keren.

DeWolff speelde donderdag 31 maart jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s