Anvil

04w3a5636k

260 Bezoekers in een propvolle en bloedhete Oefenbunker en net zoveel vuisten in de lucht. Anvil was in Landgraaf en bouwde een feestje. Foto’s: René Bradwolff

En feest van herkenning wel te verstaan want Anvil nam ons anderhalf uur mee naar de jaren ’80. Ondanks een aanvankelijk haperend geluid had de band er zin in. Getuige de constante grijnzen op de gezichten van de drie bandleden. De gekken-bekken-trekkende zanger/gitarist Lips, liet zien dat degelijke metal heel goed samen kan gaan met een forse dosis humor, die niet zelden grenst aan zelfspot.
Anvil doet dan ook niet moeilijk en weet precies wat de fans verlangen. Dus komen vrijwel alle gehoopte publieksfavorieten én de bekende ‘dildo act’ voorbij. Muzikaal niet altijd even strak of volmaakt maar daar is het vanavond niet om te doen. Anvil is sinds het succes van de film The Story Of Anvil een band die respect afdwingt vanwege haar doorzettingsvermogen, arbeidsethos en schier oneindige positiviteit. En een heel behoorlijke muzikale erfenis. Zoals het 34 jaar oude Metal On Metal, dat aan het einde van de set het feest compleet maakt. Metal on metal gets you so high. Excitement and action won’t pass you by. I rest my case…

Anvil Oefenbunker, Landgraaf (13 november 2016)

4w3a5749k

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s