Gorillaz

Beim-Konzert-in-der-Max-Schmeling-Halle-wurde-die-Band-aus-vier-Comicfiguren-ins-Live-Format-uebertragen

Voorafgaand aan de show was één ding zeker: het zou nooit zo overweldigend, subliem en onvergetelijk worden als zeven jaar geleden in de Heineken Music Hall. Da’s het grote nadeel als de lat niet meer hoger kan. Desondanks was het toch weer een groot feest en een muzikaal spektakel dat Gorillaz afgelopen zaterdag voorschotelde in Düsseldorf.

Het muzikale concept was ongewijzigd. Een bont boeket aan tracks van al haar albums, veelal gestoken in een stevig rock-jasje, waar mogelijk vertolkt door gastvocalisten en visueel ondersteund door de trefzekere animaties van Jamie Hewlett. Omdat de laatste tour, met diverse orkesten, busladingen vol extra muzikanten een miljoenenstrop opleverde was de aanpak nu een stuk soberder. Buiten de 12 koppige band (inclusief klein gospelkoor) rondom frontman Damon Albarn, kwam een handvol gasten (De La Soul, Peven Everett, Jamie Principle, Zebra Katz, Little Simz) voorbij, en ook dat bleek meer dan voldoende voor een top show.

tumblr_ozo4piat7F1qb3xkxo3_1280

Buiten alle spektakel staan bij Gorillaz namelijk ook de songs gewoon stevig overeind en dat is toch de basis onder elk popconcert. En wie Damon Albarn zegt zegt topkwaliteit. Rockend, poppend, hiphoppend, punkend of ondergedompeld in een heet soul bad, Albarn (die nadrukkelijker aanwezig is dan voorheen), voldoet altijd aan de hoogste norm. Dat was altijd al zo met Blur en is met Gorillaz niet anders.

Opvallend is ook dat de 49 jarige Londenaar een divers publiek bereikt. Van jonge WTF schreeuwende tienermeisjes tot oude rockers die het bier per liter drinken. Van hippe dansbeesten tot mensen in Wacken Open Air shirts. En dat is niet vreemd, want als je één populaire mega act niet in een hokje kunt proppen is het Gorillaz wel.

Nou vooruit, één dan: keigoed!

Gezien: Gorillaz in de Mitsubishi Electric Halle, Düsseldorf (18 november 2017

tumblr_ozps93A5Ba1qb3xkxo1_1280Prosit Damon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s