Sinner’s Day ook top in Genk

SDMc5MC50

Heerlijke vijfde editie van Sinner’s Day gisteren (1 december) in Genk. Voor het eerst na vier keer Hasselt. Opvallend was dat het festival dit maal uiterst schamel georganiseerd bleek (of was ook dat gewoon old school?). Slechts twee bonnenkassa’s en net zo veel eetstandjes op 5.000 bezoekers en amper visuele opleukerij maar wél een super line up, en draait het uiteindelijk om. Met Gang of Four, John Cale, MC50, Claw Boys Claw en het immer onstuimige Cocaïne Piss als persoonlijke hoogtepunten.

MC50’s Wayne Kramer vierde de 50ste verjaardag van zijn band met o.a. Kim Tayil (Soundgarden), Brendan Canty (Fugazi) en Billy Gould (Faith No More). Cale trakteerde daarentegen op o.a. twee songs van zijn voormalige band The Velvet Underground: Heroin en I’m Waiting for the Man maar het was een intense vertolking van zijn solo nummer Rosegarden Funeral of Sores dat me het stevigst bij de strot greep. Ook lekker: GBH, Red Zebra, Cabaret Voltaire en Whispering Sons.

Eigenlijk heb ik niet één slechte show gezien. Alhoewel… de trek-eens-aan-mijn-vinger-pretpunk van Funeral Dress trok ik niet langer dan een minuut of tien. Anyway… Op naar het festivalseizoen 2019!

Cocaine Piss @ Sinner's Day (Genk)Cocaine Piss

John Cale @ Sinner's Day (Genk)John Cale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s