Live 2018

ANP131217057-1

Kerstavond. Een mooi moment voor mijn eerste jaarlijstje. Traditioneel is dat de live lijst. Welke concerten bezorgden me de meeste vreugde, welke shows maakten de diepste indruk en welke live-herinneringen koester ik het meest. Om onduidelijke redenen bezocht ik het afgelopen jaar veel minder shows dan voorheen. Maar nog altijd genoeg om een top tien en een hele reeks runners up te noteren. Met een oppermachtige en onomstreden nummer 1.

“Een mooie, energieke synergie van intellect en muzikale geestdrift” en “Waan-zin-nig! James Murphy uit New York, I love you. You don’t let us down.” schreven NRC en OOR een dag later. 3VOOR12 was eveneens lovend: “LCD Soundsystem overtreft zichzelf!” (3VOOR12). All Things Loud sprak over“a collective gathering of like-minded individuals all celebrating the power of music to the soundtrack of a band who know nothing else but to be powerful from start to finish”. En Humo sloot af met“LCD toonde zich oppermachtig in de Beekse Bergen. Punt uit.” En daar heb ik verder niets aan toe te voegen.

Ik wens jullie allemaal hele mooie feestdagen!

1. LCD Soundsystem – Best kept Secret, Beekse Bergen (11 juni)
2. Triptides – Oefenbunker, Landgraaf (23 maart)
3. Suede – AB, Brussel (30 september)
4. Asko|Schönberg – Muziekgebouw, Amsterdam (22 februari)
5. Shellac – Pukkelpop, Kiewit (16 augustus)
6. A Perfect Circle – Pinkpop, Landgraaf (16 juni)
7. The Wrong Object – l’An Vert, Luik (16 november)
8. Arctic Monkeys – Best kept Secret, Beekse Bergen (9 juni)
9. The Ex – Oefenbunker, Landgraaf (17 mei)
10. Mono – Nieuwe Nor, Heerlen (17 oktober)

Runners up: Midge Ure, Fish en Corey Henry in de Limburgzaal (Heerlen), A Night At The Theatre met Leo Blokhuis en Roel Van Velzen in de RABOzaal (Heerlen), Operation: Mindcrime en The Grandmothers of Invention in de Nieuwe Nor (Heerlen), MDC in café Bluff (Heerlen), Pestilence, Birth Of Joy, Sextile en De Schuldjongens in de Oefenbunker (Landgraaf), The Soft Moon op Rock Herk en Amenra op Pukkelpop (Kiewit).
Over de meeste van bovenstaande shows, en de concerten die het niet hebben gered, waaronder die van Roger Waters (woooot?! d’r Rosj niet in de top 10????) kun je hier het een en ander teruglezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s