Born From Pain: Ware liefde in Bluff

51977545_2360753360827272_4756801478616678400_o

Born From Pain werd 22 jaar geleden opgericht en al snel een van de voornaamste vaandeldragers van de roemruchte M.O.C. (Mijnstreek Oost Crew) hardcore scene. Na acht albums, tournees over de hele wereld en shows met o.a. Hatebreed, Madball, Soulfly, Limp Bizkit, Slayer en Agnostic Front is ze nog steeds een belangrijke speler in de Europese scene. En als een band van dat kaliber ervoor kiest om de release show van haar nieuwe album in het uiterst bescheiden Café Bluff te organiseren dan weet je dat het wel eens een memorabele avond kan worden… 

En zo geschiedde. Want juist deze band, die zo diep geworteld is in de regio en haar (underground) cultuur, op precies deze plek, waar het lief en leed van deze getormenteerde (park)stad een ondergrondse habitat heeft. Hier is ‘urban’ geen modewoord maar de realiteit. En dan is het niet vreemd dat de vlam er op een avond als deze in de pan kan slaan. Zeker als het café voor de gelegenheid (soms letterlijk) tot de nok is gevuld met een mix van M.O.C.-veteranen, haar jonge en onstuimige opvolgers, metalheads, skins, punks en Roda JC casuals. Gezamenlijk onder het motto ‘you don’t like us, we don’t care’!

Voor een muzikaal inhoudelijk verslag verwijs ik graag door naar De Afgrond voor een artikel van iemand met meer deskundigheid inzake deze materie. Voor wat betreft Head Music laat ik de foto’s van deze memorabele avond voor zich spreken.

Born From Pain presenteerde haar album True Love op zaterdag 16 februari in Café Bluff te Heerlen. Foto’s: René Bradwolff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s