Onversneden nostalgie met The Magic Numbers

JPG_8126

In 2005 kwamen ze ineens voorbij op het roemruchte MTV2, hét Britse tv-station voor alternatieve muziek. De zender kreeg een welhaast legendarische status dankzij een succesvolle post-punk revival en de wederopstanding van de alternatieve gitaarmuziek.

Franz Ferdinand, Interpol, The Rapture, The Strokes, White Stripes. Etcetera. En ineens klonken daar de zomerse, rustgevende, melodieuze vocalen van The Magic Numbers doorheen. Een band die ook qua presentatie een buitenbeentje was. Een stel volslanke neo-hippies die lak leken te hebben aan alle geldende trends maar toch hun weg wisten te vinden in het hectische muzieklandschap van die tijd. 

Het naamloze debuutalbum schoot de Engelse top 10 binnen en het viertal scoorde ook in de hitlijsten goed met zes hits in twee jaar tijd. In 2007 speelde The Magic Numbers op Pinkpop maar daarna verdween ze, buiten de UK, uit beeld. Ook bij mij. Totdat de Nieuwe Nor begin dit jaar een show aankondigde. Tot veler verbazing.

Onlangs was het dan zo ver. Een weerzien met The Magic Numbers. In Heerlen nog wel. Zoals verwacht met een mix van het vorig jaar verschenen album Outsiders en het debuutalbum. En met name tijdens dat oude werk leek het alsof de tijd een kleine 15 jaar had stilgestaan. Het klonk niet alleen als destijds, het zag er ook nog steeds zo uit. Bassiste Michele Stodart bleek ondertussen weliswaar de nodige pondjes te hebben verloren maar all over was het zoals vanouds. Dezelfde looks, dezelfde sound en vooral dezelfde ongedwongen, relaxte en uiterst sympathieke sfeer.

Voor mij persoonlijk was de tijdreis helemaal volmaakt omdat ik deze avond als DJ mocht fungeren en voor de gelegenheid zo veel mogelijk (soms vergeten) beauties uit de noughties uit mijn platenkast had getrokken. Even helemaal terug naar de tijd van The Thrills, Babyshambles, The Coral, The Zutons, Athlete. Enzovoorts. Om daarna dansend af te sluiten: Radio 4, Hot Hot Heat, The Rapture, LCD Soundsystem… Het smaakte hoe dan ook naar meer. Dus wie weet wordt deze set ooit nog eens vervolgd.

Topavond met topmuziek en een van de sympathiekste bands in de scene. Gelukkig hebben we de foto’s van Marc Bogman nog 😉

Gezien: The Magic Numbers in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen (16 april 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s