Pre-Pinkpop: Een bijzondere avond met Andy Summers

4W3A6971k

Het was dé grote wens van Jan Smeets. Een reünie van The Police op de jubileumeditie van Pinkpop. De band die er in 1979 doorbrak omdat ze haar uiterste best deed om de invloedrijke, als presentator aanwezige, BBC-radiomaker John Peel te imponeren. The Police hapte niet maar Bonnefantenmuseum Maastricht strikte wél haar gitarist Andy Summers. Die is tegenwoordig vooral actief als fotograaf en was wel te porren voor een expo in de Limburgse hoofdstad én tijdens Pinkpop in Landgraaf. En alsof dat nog niet genoeg was werd daar ook nog een optreden aan toegevoegd. De avond voor Pinkpop in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

De inmiddels 76 jarige Summers speelde in Heerlen solo een reeks indrukwekkende improvisaties bij een groot aantal kamerbreed geprojecteerde foto’s. Spacy en jazzy, met exotische uitstapjes naar Spanje, Brazilië en Indonesië. En naar de gloriedagen van zijn oude band, aan de hand van een bijzondere uitvoering van diens eerste wereldwijde hit Message In A Bottle. Voor velen het hoogtepunt van de avond, hoewel het er eerlijk gezegd een beetje krampachtig bij leek gesleept om het publiek te plezieren.

Het daadwerkelijke hoogtepunt voltrok zich wat mij betreft niet lang daarvoor: De grote Andy Summers met een werkelijk magistrale uitvoering van Thelonious Monk’s Round Midnight. Zomaar op een vrijdagavond in Heerlen. Bijzonder met een hele grote B.

Lees ook Pinkpop (1): Geslaagd Jubileum voor de hele familie en Pinkpop (2): Mooie bands en leuke mensenDe 50-ste editie van Pinkpop vond op op 8, 9 en 10 juni 2019 plaats op Megaland in Landgraaf. Pinkpop is in 2020 terug op 19, 20 en 21 juni. Andy Summers speelde op 7 juni in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. De expo Andy Summers – A certain Strangeness is nog t/m 27 oktober te zien in Bonnefanten Maastricht. Foto’s: René Bradwolff.

4W3A6957k
4W3A6982k
4W3A6978k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s