Booch! – Binnenstad, Heerlen (12-08-2012)

Een stralende zon, een volle Bongerd en veel frisse jonge bandjes uit diverse windstreken. De ideale afsluiting van de zomervakantie voor het jongste deel van de aanwezigen en een pracht excuus voor de oude garde om de Heerlense zomer te vieren. De zondag op Booch! was een relaxte, vlekkeloos georganiseerde happening voor het hele gezin met ook muzikaal voor elk wat wils. Midden in het stadscentrum, zoals dat hoort…

The mighty Booch!

Kapitan Korsakov uit Gent tekende met haar smerige en met sonische chaos omgeven rock voor het eerste hoogtepunt van de dag, La Caravane Passe doet aan Balkan Beats en stond dus garant voor een ouderwetse feesttentstemming en de Britser dan Brits klinkende Rotterdammers van het intense Rats On Rafts lieten horen dat je geen veredelde coverband hoeft te zijn om in dit land boven het maaiveld uit te piepen.

Desondanks was er een Engelse hardcoreband nodig om de verhitte menigte voor het eerst écht uit zijn plaat te laten gaan. Your Demise gaf een energieke, overdonderende show weg en wist precies waarvoor de grote groep hardcorekids uit het hele land richting Heerlen waren gereisd: een aanzienlijke chaotische moshpit inclusief een wall of death. Oberhofer sloeg vervolgens een beetje dood en dat was zonde van het tentoongespreide vakmanschap, want deze New Yorkse indie-kids waren zonder enige twijfel de strakste en best ingespeelde band van de dag.

Royal Republic leverde haar fantasieloze spierballenrock als altijd in hapklare brokken en met veel bombast. Voor ondergetekende het signaal om huiswaarts te keren en daar vervolgens te vernemen dat SX zeer hoge ogen gooide en Zwart Licht Booch! 2012 op passende en zeer feestelijke wijze afsloot. En dat is natuurlijk niet vreemd want hiphop en Heerlen was, is en blijft een gelukkige combi die doet uitzien naar The Notorious IBE in september. Ja ja, het zal nog lang onrustig blijven in Parkstad Popstad.

De foto is gemaakt door René Bradwolff en een uitgebreid verslag lees je op De Afgrond (onthoud die naam).