Go Back To The Zoo – Limburgzaal, Heerlen (30-11-12)

(c) zefmagazine.nl

En ineens sta je, dankzij een vriendin met gratis tickets, in de Limburgzaal naar Go Back To The Zoo te kijken. Ik heb geen plaat van ze in mijn bezit maar zag ze toch al drie keer eerder (al dan niet op festivals – check de archieven) optreden. Elke keer zonder verwachtingen en elke keer beter dan verwacht. Sinds die eerste keer op Koninginnedag 2010 in Eindhoven is het muzikale accent verschoven van springerige britpop naar meer groovende rock van het kaliber Kings Of Leon of Black Keys. Aardige songs, strakke uitvoering. Het publiek lijkt helaas pas echt te willen loskomen tijdens de pogo-hitjes van 3FM en doet de band daarmee te kort. Wat mij betreft mag Go Back To The Zoo de lijn doortrekken en de klok nog steviger op rock zetten. Gitarist en bassist lijken er met hun jaren ‘90 grunge look in ieder geval helemaal klaar voor. Nu het 3FM publiek nog.

De foto is gejat van Zef, check ook hun verslag.