Geen GeDonder Jubileum – Nieuwe Nor, Heerlen (20-12-2012)

Sinds april presenteert de Heerlense platenbaas en muziekfreak Marco Kalnenek iedere derde donderdag van de maand GeenGedonder. Jonge lokale en regionale talenten kunnen zich op deze manier, in de intieme setting van het café van poppodium Nieuwe Nor, voorstellen aan een alsmaar groeiend en enthousiast publiek. Volledig akoestisch en het liedje staat centraal. Afgelopen donderdag vond de vijfentwintigste editie plaats met een aantal van de mooiste acts uit de vorige vierentwintig afleveringen. Voor deze speciale gelegenheid eenmalig in de grote zaal, die qua aankleding een café-achtige uitstraling had gekregen. De opkomst was groot, de bands waren stuk voor stuk enthousiast, de muziek was soms adembenemend mooi en er was voor het eerst gedonder… Foto’s: René Bradwolff

Het jonge Turn a Page doet doorgaans aan punkrock à la Blink-182 maar beleefde tijdens Geen GeDonder haar podiumdebuut als een soort Heerlense Venice en kwam daar, ondanks een enkele valse start verrassend goed mee weg.

Zahir speelde weliswaar volledig elektrisch en liet het geregeld donderen in de Nieuwe Nor maar scheen zich volgens de kenners behoorlijk in te houden. Dat maakte nieuwsgierig naar hoe haar vakkundig uitgevoerde strakke power-rock met Rush- en Placebotrekjes in vol ornaat klinkt.

Lynda Cordewener bewees andermaal één van de grootste singer-songwriter talenten uit de regio te zijn. Ditmaal zorgde ze vooral met een aantal ijzersterke bewerkingen van uiteenlopende artiesten als Dolly Parton, John Travolta en Gotye voor het nodige kippenvel.

Shelter Four startte ook in de elektrische rock-modus en dat was jammer want, ondanks de zeer adequate uitvoering, behoorlijk dertien in een dozijn. Eenmaal in de Geen GeDonder-setting met doos en accordeon werd het gelukkig een stuk spannender.

Jimmy Dee werd bekend als songwriter maar omringde zich in maart van dit jaar ineens met een band. Dat resulteerde in een swingende mix van blues, soul en folk met wonderschoon gitaarspel van Angelo Bombrini en een heerlijk zompig orgelgeluid. Sterke songs, sterke performance. Dee weet precies wat hij wil en dat was te horen. En Geen GeDonder 25 kreeg de afsluiting die het verdiende.

Meer foto’s vind je op Facebook en de zesentwintigste editie van GeenGedonder vindt plaats op 17 januari a.as.. (Geen GeDonder – Nieuwe Nor, Heerlen, 20-12-2012)