Youngblood Brass Band

IMG_9875k
Kunnen zeven blazers en drie percussionisten een sound voortbrengen die wordt geassocieerd met Rage Against The Machine? Ja dat kan. The Youngblood Brass Band uit Oregon – Wisconsin, bewees het maandagavond in Poppodium Nieuwe Nor.
Foto’s René Bradwolff

En dat terwijl het aanvankelijk opvallend conventioneel en braaf op gang kwam. Sterker nog: de aanblik van een blaasorkest in combinatie met haar populaire openingsdeuntje deed me in eerste instantie denken aan de bonte muziekgezelschappen die doorgaans in februari bezit nemen van deze regio. Vooral toen er ook nog moest worden meegeklapt.

Maar er sloop gaandeweg meer jazz tussen de hoempapa en zodra hiphop de boventoon voerde werd het swingender en vooral spannender. Dat was ook te merken aan het aanvankelijk aarzelende en beschaafd applaudisserende publiek, dat pas los kwam naarmate de band meer op stoom geraakte.

En op stoom kwam ze. Weliswaar later dan gehoopt maar het feest was er niet minder om. De sousafoon pompte, trompetten scheurden, saxofoons soleerden, trommelaars sloegen pakkende beats en spreekstalmeester D.H. Skogen zweepte het zaakje op met raps en geschreeuw. Beter laat dan nooit heet dat dan, maar ik kan me op basis van het slotakkoord niet onttrekken aan het gevoel dat er veel meer in had gezeten.

(Youngblood Brass Band speelde 18 november j.l. in Poppodium Nieuwe Nor)

IMG_0007k

IMG_0066k

IMG_9800k

IMG_0047k

IMG_0121k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s