Snowpop

aIMG_9502k

Het was weer eens moeilijk kiezen afgelopen zaterdag in Heerlen. Go Back To The Zoo en The Vagary in de Nieuwe Nor, K’s Choice in de Limburgzaal, Celine Cairo in de ING-zaal en Snowpop in het Cultuurhuis… Head Music koos voor het jeugdige talent aan de Sittarderweg. Foto’s: René Bradwolff

Sinds vorig jaar vindt in Cultuurhuis Heerlen in begin januari het eerste festival van het jaar plaats onder de naam Snowpop. Twee podia, zes bands, veel publiek, gemoedelijke sfeer, gastvrije locatie… Het is aangenaam vertoeven op Snowpop, hét podium voor regionaal talent. Zoals de indiepoppers van The Quartermen of Burning Down The House, dat haar relaxte pop voorziet van een scheut jazz en nog nooit van The Talking Heads had gehoord toen ze haar naam koos. A Nameless Band Called Funk neigt naar de Red Hot Chili Peppers. All Downhill From Here knalt als Green Day en Sum 41. Het powertrio The New Habit oogt en klinkt het meest volwassen en overtuigt met een zompige mix van blues, funk en rock. The Unofficials zorgen voor een spetterende liveshow vol ’70’s hardrock. Kortom, een mooi palet aan stijlen en gedreven jonge muzikanten op een festival dat wel eens zou kunnen uitgroeien tot een mooie nieuwjaarstraditie.

IMG_9278k

IMG_9186k

IMG_9273k

IMG_9277k IMG_9288k

IMG_9333k

IMG_9432k

IMG_9458k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s