Coriozappa

Banned

In juni 1994 vroeg de organisatie van het Jazz Open Festival in Stuttgart een aantal musici uit de band van Frank Zappa of ze tijdens het festival een eerbetoon wilden brengen aan hun voormalige werkgever, die een half jaar daarvoor was overleden. Daarmee was (toen nog) Band From Utopia een feit.

De naam is inmiddels veranderd in Banned From Utopia, de bezetting is in de loop van de jaren gewijzigd (o.a. Ike Willis en Tommy Mars verdwenen uit de band), maar volgens insiders is dit zonder enige twijfel het beste Zappa-eerbetoon dat anno 2014 live te bewonderen is. Wanneer je de lijst van muzikanten ziet, kan dat haast ook niet anders: Banned From Utopia bestaat op dit moment uit Chad Wackerman, Ed Mann, Robert Martin, Arthur Barrow (op het laatste moment toegevoegd aan de line-up!), Ray White, Tom Fowler en Albert Wing.

Op 25 maart a.s. begint Banned From Utopia aan een Europese tour, die als eerste Poppodium Nieuwe Nor zal aandoen.

(tekst: Marco Kalnenek)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s