Arcane Roots / Boy Jumps Ship

IMG_9897k
Arcane Roots is een trio uit Zuid-West Londen dat bekend staat om haar snoeiharde mix van alternative, hardcore, prog- en math rock. Redenen genoeg om op een donderdagavond naar de Oefenbunker in Landgraaf te reizen om deze gasten te checken. Zeker als ze ook nog een ander leuk Engels bandje meenemen als support.
Foto: René Bradwolff

Boy Jumps Ship komt uit Newcastle, tekende onlangs een platendeal bij Rude Records en presenteerde kort voor de show in Landgraaf haar nieuwe single ‘Still Alive’. No nonsens gitaarrock die doet denken aan Gaslight Anthem en Biffy Clyro. Fris van de lever, strak uitgevoerd loeihard en met een grote dosis jeugdige geldingsdrang. Thumbs up voor dit jonge trio.

De drie heren van Arcane Roots tappen uit een ander vaatje. De band schiet onder de bezielde aanvoering van zanger/gitarist Andrew Groves alle kanten op. Dynamisch en uitermate intens. Groves stuitert geregeld als een op hol geslagen adhd-er over het podium maar laat geen steken vallen. Helaas blijven zijn vocale prestaties soms wat achter bij het verrassend hoge spelpeil. Op momenten is zijn hoge stemgeluid net iets te iel voor de orkaan aan geluid die het trio voortbrengt. Desondanks is de show van Arcane Roots een ware belevenis. Alleen al vanwege de passie die van het podium spat en de soms adembenemende instrumentale passages.

Arcane Roots en Boy Jumps Ship speelden afgelopen donderdag 27 februari in de Oefenbunker te Landgraaf. Een uitgebreid verslag van Lidia Carreno en meer mooie foto’s van René Bradwolff vind je op De Afgrond.

2 thoughts on “Arcane Roots / Boy Jumps Ship

  1. Pingback: Pukkelpop voorpret III | Danielle's blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s