Meschiya Lake

5W3A0183k

Dixieland. Je associeert het als Nederlander toch met strooien hoedjes, VVD partijcongressen en feestjes in het Gooi. Gelukkig zijn er artiesten als Meschiya Lake om ons af en toe geschiedenisles te geven. Foto’s: René Bradwolff

Meschiya Lake komt uit Oregon maar resideert al geruime tijd in New Orleans. De bakermat. Daar waar begin 20ste eeuw ragtime, marsmuziek, Afrikaanse spirituals en blues samensmolten tot dixieland, aanvankelijk aangeduid als New Orleans jazz of hot jazz. En hot jazz is wat we krijgen in de Nieuwe Nor. Geen banjo maar gitaar. Swingend, met ruimte voor korte virtuoze solo’s en met een vette dosis soul.

Lake neemt ons, met behulp van haar band The Little Big Horns en danspartner Chance Bushman, mee naar de jaren ’30 van de vorige eeuw. Toen dixieland nog niet vingerknippend met een bitterbal werd geconsumeerd maar dansend met een glas goede whiskey of iets exotisch van de ‘Reefer Man’.

The Little Big Horns spelen losjes uit de pols. Het oogt relaxed maar klinkt opvallend dynamisch. Het is echter Lake die de show steelt. Met haar krachtige, gouden stemgeluid en markante verschijning weet ze het publiek vanaf de eerste tonen in te pakken. Charmant, gevat en geestig mixt ze oude traditionals, bekende klassiekers met eigen werk. Zingend en dansend zet ze een overtuigende show neer.

Meschiya Lake & The Little Big Horns is een band met een missie en tegelijkertijd een lust voor oog en oor. Hun show in de Nieuwe Nor is er een die nog lang zal nagalmen in Parkstad Popstad.

Meschiya Lake & The Little Big Horns speelde op 9 september in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

4W3A9999k

5W3A0171k

4W3A9961k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s