Metz

METZ komt uit Canada en maakt herrie. Meesterlijke herrie. Afgelopen maandag stond ze op het podium van de Nieuwe Nor voor een optreden waarover nog lang zal worden nagesproken in Heerlen en omstreken. Foto’s: René Bradwolff

Om het feest compleet te maken mocht het eveneens Canadese Solids de avond openen. Haar puike rocksongs bevatten een ferme dosis grunge en vonden hun oorsprong ergens op het grindpad tussen Dinosaur Jr en Foo Fighters. Niet bijster origineel (hallo Japandroids) en verre van ambitieus maar verdomd lekker en ideaal om het publiek wakker te schudden.

Niet dat METZ dat nodig zou hebben, want dit ultieme powertrio is in staat om binnen tien seconden half Heerlen te doen ontwaken. Drie bezeten jongemannen met een gitaar, een bas en een drumkit, die hun prettige en veelal uptempo songs vol dynamiek en variatie de zaal in knallen alsof de duivel ze op de hielen zit. Met een muur van fuzz en feedback als decor. Hüsker Dü, Nirvana, Shellac, The Jesus Lizard, The Pixies, Jimi Hendrix en Sonic Youth in de blender van Steve Albini. De Nieuwe Nor schudde zelden zo op haar fundamenten als afgelopen maandag.

“Geweldig”, “muzikale bermbommen”, “fucking vette shit”, “epic”, “extatisch”, “geniaal”, “legendarisch”… Het zijn slechts enkele van de superlatieven die de dagen na de show over de sociale media vlogen. De mooiste quote komt echter van een bezoeker die de band onlangs in de Londense Club 100 zag optreden: “METZ are brilliant but terrifying, like an awe-inspiring violent force of nature. Not for the faint hearted.” Bam! BAM!

METZ en Solids speelden op 30 mei jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.


4W3A4300kMetz

4W3A4038kSolids

4W3A4109kSolids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s