Supergenius / Partisan

Wat doe je als je én de degradatiekraker Roda JC – Sparta wil bezoeken in Kerkrade én in Hasselt een paar veelbelovende Vlaamse bands wil zien? Dan wacht je tot de voorsprong van de thuisclub groot genoeg is om het stadion te verlaten en voor de file uit richting België te karren. Het resultaat: voltreffers in het Parkstad Limburg Stadion én Muziekodroom.

FullSizeRender_1

Supergenius ontstond drie jaar geleden en heeft haar wortels in illustere bands als Rise and Fall, Hitch, Oathbreaker, Castles, Wiegedood en Beecher. Onlangs verscheen haar debuutalbum ‘Supertired’ met daarop een aangename mix van indie en post-hardcore, die zoals verwacht ook live fier overeind bleef staan. De songs zijn sterk en de sound was bij vlagen heerlijk vet maar opvallend genoeg soms ook verrassend luchtig. Toch wijkt de band mijns inziens te weinig van bestaande paden af om de boel gedurende de hele show op spanning te houden waardoor mijn aandacht soms afdwaalde. Of kwam dat omdat er een uur daarvoor een band op hetzelfde podium stond die me wél in het hart raakte?

FullSizeRender
Partisan mocht aantreden als voorprogramma. Ondanks dat ook dit Gentse trio haar roots heeft in Rise And Fall, Wiegedood en Oathbreaker tapt zij muzikaal uit een geheel ander vaatje, namelijk dat van de post-punk. Met veel fuzzy doch heldere gitaren en een stuwende bas. Partisan klinkt zwaarmoedig, mysterieus en dynamisch. Ze positioneert zich ergens tussen Joy Division, The Jesus And Mary Chain en Killing Joke en stopt om daar te geraken op momenten nogal wat noise in haar sound.

Omdat de songs ook erg puik zijn lijkt Partisan me een band die we nog vaker zullen tegenkomen. In de Wablief tent van Pukkelpop bijvoorbeeld. StuBru’s Eppo Janssen was namelijk aanwezig voor de afterparty (ja, de Vlamingen weten hoe een gruizig feestje te organiseren) en maakt deel uit van het programmatie-team van dat festival. Hoe dan ook, mocht je de kans hebben… gaat dat zien!

FullSizeRender_2
Gezien: Supergenius en Partisan, Muziekodroom Hasselt (15 april 2017)

One thought on “Supergenius / Partisan

  1. Pingback: Whispering Sons | Head Music

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s